Bewoners van De Zonnewende Meulebeke gevaccineerd

Vandaag, woensdag 6 januari 2021, zijn alle bewoners van woonzorgcentrum De Zonnewende in Meulebeke als eersten in West-Vlaanderen gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook drie andere GVO-voorzieningen mogen zich tot de piloothuizen rekenen. In Sint Jozef in Moorsele wordt er op 7 januari gevaccineerd en Sint Anna in Bulskamp is op 9 januari aan de beurt.


Woonzorggroep GVO is bijzonder tevreden dat met de start van deze vaccinatiecampagne een eerste stap wordt gezet in de richting van een normaal leven. Terug naar onze eigen cultuur van gastvrijheid. De woonzorgcentra van GVO zijn altijd al open huizen geweest en dit willen we op termijn opnieuw worden. In alle veiligheid en zonder zorgen of angst.

Al heel wat maanden doen onze medewerkers al wat ze kunnen om zo goed mogelijk voor onze bewoners te zorgen. Ze geven dag in dag uit het beste van zichzelf in heel moeilijke omstandigheden. Maar we weten ook dat wij de familie en naasten nooit kunnen vervangen. Hun nabijheid is van onschatbare waarde voor het geluk en welzijn van onze bewoners. We dromen er dan ook van om bezoekers weer met open armen kunnen ontvangen.

Ook voor onze medewerkers zelf is de start van vaccinaties een opluchting. Zo kan er een einde komen aan de spanning van de voorbije maanden. Het is een positieve ondersteuning die perspectief geeft om terug op een ontspannen manier te kunnen werken en leven.