Thuis blijven wonen


Meer dan ooit maken onze woonzorgcentra deel uit van de buurt, het dorp, de stad, de samenleving. Wij nemen een actieve rol op om elke oudere die in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving wil blijven wonen, hiertoe maximaal de kansen te geven. Dankzij samenwerking met gemeentelijke en lokale diensten, verenigingen, scholen, enz… zoeken we steeds naar het meest passende antwoord op elke zorgvraag.

 

Begeleiding aan huis (= trajectbegeleiding)

Als je ervaart dat er hulp of ondersteuning nodig is om thuis te kunnen blijven wonen, dan zoekt de contactpersoon van de sociale dienst van het woonzorgcentrum samen met jou en/of je familie of mantelzorger uit wat er aan zorg of dienstverlening mogelijk is.

Hij of zij legt de nodige contacten en maakt de afspraken zodat je terug veilig en gerust in je eigen omgeving kan functioneren. Kom hiervoor gerust bij ons langs! Als dit niet lukt, komen wij ook tot bij jou.

Dagverzorgingscentrum

Thuis blijven wonen lukt nog wel, maar overdag mis je toch wat sociaal contact of aangename dagbesteding?  Of je mantelzorger kan niet de volledige dag beschikbaar zijn en laat jou niet graag alleen? Dan is het dagverzorgingscentrum wellicht iets voor jou.

In een gezellige sfeer geniet je van een leuke activiteit en van een babbel bij een kop koffie of een warme maaltijd. Bovendien is er steeds professionele begeleiding en zorg aanwezig.

Infopunt Dementie

Wie zelf of in zijn/haar omgeving geconfronteerd wordt met dementie, kan met alle vragen of bezorgdheden terecht in één van onze Infopunten dementie in de buurt. We geven de nodige informatie en beantwoorden je vragen, maar bovenal bieden we een luisterend oor en steken we je een hart onder de riem als dat nodig is.

De kennis van en ervaring met dementie die we door de jaren heen in onze woonzorgcentra hebben opgebouwd, zetten we actief in om mensen met dementie zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving te laten blijven. Ook familie en mantelzorgers kunnen op ons rekenen. We organiseren ook ‘lotgenotencontacten’.

Buurtrestaurant

In verschillende van onze woonzorgcentra kan je elke weekdag in het restaurant terecht voor een lekker en gezond middagmaal tegen een democratische prijs. De maaltijden worden vakkundig en dagvers bereid in onze centrale keuken Mensa en ter plaatse afgewerkt tot een culinair genot. De gezelligheid en het goed gezelschap krijg je er bovenop!

Lokaal Dienstencentrum

In of naast een aantal woonzorgcentra van GVO bevindt zich een lokaal dienstencentrum. Hier slaan verschillende partijen – de gemeente, het woonzorgcentrum, verenigingen,… - de handen in elkaar om zinvolle activiteiten te organiseren voor ouderen (en andere doelgroepen) uit de buurt. Sociaal contact en een aangename dagbesteding staan er centraal.

Andere zorgoplossingen

Tijdelijk niet thuis wonen
Tijdelijk niet thuis wonen
GVO, Kortrijk
Een nieuwe thuis
Een nieuwe thuis
GVO, Kortrijk