In de prijzen met eigen remake van videoclip van Paul Kalkbrenners "Feed your head"!

ZORG Magazine, het grootste mediabedrijf in de zorgsector, reikt elk jaar tien awards uit aan de 'best practices' die tonen hoe dynamisch en innoverend de zorgsector wel kan zijn. De editie van 2020 werd coronagewijs geannuleerd en ook dit jaar geen groot feestelijk gala op het programma… De uitreiking vanuit de Minard Schouwburg in Gent was wel integraal te volgen via livestream. Uit de 113(!) ingediende dossiers koos de jury 30 genomineerden in tien categorieën. Tot onze vreugde en voldoening mag Woonzorggroep GVO zich met de videoclip van de dansende bewoners de winnaar noemen in de categorie "Beste externe marketing".


Niet allemaal kommer en kwel…
De jury prees vooral de manier waarop dit initiatief een ander, positief licht laat schijnen op de ouderzorg. Door de bewoners te laten dansen op hedendaagse technomuziek en te tonen hoe ze zich amuseren doorbreken we het stereotiepe beeld van de passieve rusthuisbewoner. Natuurlijk hebben de bewoners zorg nodig, maar er is ook heel veel plezier en vreugde in het woonzorgcentrum. Er wordt gepraat, gelachen, en ja, ook gedanst…

Lage drempel voor positieve boodschap
Die positieve realiteit tonen is nodig. Enerzijds voor toekomstige bewoners zodat zij niet verlamd zijn van schrik bij de waarschijnlijkheid om naar een woonzorgcentrum te “moeten” verhuizen en anderzijds voor de (toekomstige) medewerkers, zodat ze trots en tevreden kunnen zijn over hun job en werkplek.
"Acties als onze 'Kalkbrenner-clip' geven ons de kans om onze visie op een aantrekkelijke en toegankelijke manier kenbaar te maken bij een heel groot en divers publiek," aldus de voormalig CEO Bernard Bruggeman.

Een verdiende erkenning
"Deze overwinning is een prachtige erkenning voor iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg aan de realisatie van de clip en ook voor tomeloze inzet van al onze medewerkers en vrijwilligers. Zij zijn het die dag in dag uit van de GVO-huizen een fijne plek maken om te wonen, te leven en werken!" vertelt Jozef Vandenberghe, voorzitter van de Raad van Bestuur van GVO, ons nog.

Over het initiatief zelf
De videoclip werd gemaakt naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Woonzorggroep GVO en toont zo'n 80 bewoners die samen met toenmalig CEO Bernard Bruggeman en een aantal medewerkers dansen op de tonen van "Feed your head" van Paul Kalkbrenner. De clip werd getoond op het jubileumfeest van GVO en op onze eigen sociale media kanalen.
Nadat ook de befaamde DJ zelf zijn lof uitsprak over het initiatief en de clip deelde op zijn social media ging deze compleet viraal met duizenden views als resultaat. Ook de organisatie van Tomorowland en Stubru pikten het filmpje gretig op.
Initiatiefnemer Hans De Clerck, directeur van woonzorgcentrum Amphora in Wingene, gaf in verschillende media toelichting bij de remake van deze videoclip en dat leverde enkel lovende reacties op.

Bekijk hier de clip!

"It is with your feet that you move, but it is with your heart that you dance… Applause to all of you! You could not have phrased it better, Woonzorggroep GVO”
#respect #neverstop #WoonzorggroepGVO
-Paul Kalkbrenner op Instagram en Facebook-