Leven en omgaan met dementie in de schijnwerpers

Op dinsdag 21 september is het Werelddag dementie. Ook in de huizen van Woonzorggroep GVO willen we het leven en omgaan met dementie extra onder de aandacht brengen. In de week van 20 tem 24 september zijn er tal van activiteiten gepland zowel voor bewoners en families als voor het grote publiek.


Voor het grote publiek zijn er tal van toegankelijke evenementen gepland vanuit het woonzorgcentrum of Infopunt Dementie, al dan niet in samenwerking met lokale partners. We zetten deze graag even op een rijtje.

Het Laar, Zwevezele

 • Infonamiddag "Dementiezorg in het woordzorgcentrum"
  Vrijdag 24/09 om 14u - CC De Wissel in Wingene
  Herlinde Dely gaat dieper in op hoe wij kijken naar dementie en mensen met dementie en hoe we als mantelzorgers met hen kunnen omgaan en (blijven) communiceren. 
  Toegang is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. Dit kan per mail of telefonisch op 051 61 10 82.
 • 'De Vergeten Tocht' 
  Gratis uitgestippelde wandeling van 2 of 6 km in Zwevezele
  Gedurende maand september worden herinneringen uit de jaren '60 langs het parkoers verduidelijkt. De route is af te halen aan het onthaal van Het Laar. Na afloop van de wandeling krijgt elke deelnemer een stukje taart en een kop koffie.

De Zonnewende, Meulebeke 

 • Infomoment over dementie en hoe omgaan met personen met dementie 
  Dinsdag 21/09 om 14u - Feestzaal Ter Deeve in Meulebeke
  Spreker: Dokter Debeuf 
  Kostprijs: 2 euro - Schrijf hier meteen in!
 • Koffietafel dementie
  Maandag 18/10 om 14u - Cafetaria Ter Deeve in Meulebeke 
  Tijdens deze koffietafel kan je kennismaken met De Alzheimer Liga en ontdek je wat zij voor jou en je familie kunnen betekenen. 
  Schrijf hier meteen in!  

SAMEN Campus Wakken

 • Lancering infobrochure "Brainfood" 
  Deze brochure richt zicht tot de 45-plussers en wil een aanzet geven om bewuster om te gaan met de eigen gezondheid, het sociaal leven en medische begeleiding ter preventie van dementie. 

Daarnaast zijn er heel wat interne activiteiten gepland voor bewoners en hun familie.
In Amphora Wingene gaan ze de hele week de muzikale toer op met o.a. een aperitiefconcert, een dansoptreden, een sessie met klankschalen, een playbackshow! 
In De Zonnewende Meulebeke is er fingerfood-kookgroep voor bewoners en een belevingswandeling voor bewoners en families. Ook voor de medewerkers wordt er een leuke attentie voorzien om dementie onder de aandacht te brengen.
In Klaverveld Zedelgem staat er een heuse verrassing op het programma waar bewoners, personeel, vrijwilligers en familie bij betrokken zijn. 

Neem zeker ook een kijkje op de verschillende facebookpagina's van onze huizen voor meer info!

Foto's boven: 
Fotograaf Koen Broos nam een eindje geleden prachtige foto's van enkele bewoners met dementie en hun familie.